Breaking News

Nordre Skagastølstind og Store Ringstind via Lavskar

0 0

Målet var Skagastølsryggen, men nok engang var været i området dårlig, så i stedet ble det en annen fin tur!

Odd Petterson og Knut Skallerud dro fra Oslo torsdag kveld 16.8.2001, 6 timer i bilen til Ringsdalen ved Turtagrø, opp med teltet i lyset fra bilen og en god natts søvn i varme soveposer.

17.08.2001 om morgenen: Som så ofte før her i Hurrungane, toppene var omkranset i tåke!

Vi tok oss god tid og besøkte byggeplassen for det nye hotellet, nøt en kaffekopp i annekset og la i vei inn til Tindeklubbhytta. Der begynte regnet. Men å ligge i telt utenfor denne hytta har vi aldri gjort. Fortsatte opp til Koldnostjernet ovenfor hytta i skaret under Nordre Skagastølstind. Der tok regnet og vinden friskt om natten, men i et Helsport Stetindtelt lider man ingen nød.

Om morgenen var Nordre dekket av snø, men vi måtte opp og sjekke forholdene og ta en titt bortover ryggen mot Storen, som vi ikke på det daværende tidspunkt hadde fått med oss.

Store Skagastølstind har vi vært på tidligere, så nå var Ryggen vårt mål, men det måtte nok vente til en annen gang. På toppen av Nordre kunne vi nemlig vasse i snø i august, bare to måneder etter vår skitur i pinsen. Sommeren er kort i fjellnorge!

Så planene ble endret. Etter å ha tatt ned teltet, gikk vi ned forbi Tindeklubbhytta og fortsatte opp til Hytta på bandet, videre over breen, kravlet opp Lavskar og gikk over breen til Ringsskard, en av våre favorittsteder i Norge. Men litt for spennende ble det over breen uten tau. Bruk tau og gå flere enn to over breer!

Vi sov rett på granitten i Lavskar, kun med et tynt liggeunderlag mellom MorNorge og knoklene i ryggraden. På med alarmen på armbåndsuret for i morgen skulle vi opp og ut på tur!

Store Ringstind i morgensol
Store Ringstind i morgensol

18.08.2001
Som sagt så gjort, vi spratt opp og ut, for sola skinte fra knallblå himmel. I Ringsskard var det skygge og kuldegrader og vi hadde ikke en dråpe vann. Så drikke måtte vi gjøre senere på dagen. Men det la ingen demper på situasjonen.

På med stegjerna og avgårde bar det mot Store Ringstind. Sikk sakk opp breen i morgensolen. Hvilken værforandring og hvilken herlig morgen!

Siste stykke opp holdt vi helt til høyre, men vi vil anbefale andre å gå mer midt på opp til toppen da det er ganske isete der ute. Ved et fall vil det være sikrere å skli ned på midten i stedet for helt til høyre for der går det rett utfor.

Isøksen var god å ha her.

Tilbake til teltet begynte vi å glede oss til is-te med sitronsmak, for nå begynte vi for alvor å bli tørste. Nederst på Ringsbreen hadde det smeltet mye overflatevann fra breen så det smakte vidunderlig etter en lang morgentur. Frokostblanding med melkepulver og iste er toppen med sola stekende fra blå himmel og sildrende smeltevann fra breen foran oss.

Nå var det av med stegjern og på med ryggsekken med kursen ut Ringsdalen tilbake til bilen ved Turtagrø. Men snøarmen ned til Ringsdalen var frosset og hard denne gang, så her måtte vi passe på. Man kan fort få for stor fart ned i steinura her! Det merket vi!

Ingen middag kunne i de dager måle seg med kinesisk mat på den gamle jernbanestasjonen på Fagernes etter en tur i Hurrungane!

Vi sees til fjells!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *